1 ImageHandler.ashx 856 485 76

Άνοιξη: 10 Συμβουλές από την Fiskars®

Επιτέλους, φαίνεται ότι έφτασε τελικά η Άνοιξη! Έχοντας έντονη ηλιοφάνεια και σημαντικά δείγματα καλοκαιρίας, τα πρώτα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν. Οπότε, τι πρέπει να κάνετε στον κήπο αυτόν τον μήνα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εποχή;     Άνοιξη: 10 Συμβουλές από την Fiskars®.

 

Δείτε όλα τα προϊόντα της FISKARS® στο B2B site μας

 

 

1. Κρατήστε μακριά τα ζιζάνια

Καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, τα ζιζάνια θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν στον κήπο σας. Η τακτική απομάκρυνση είναι σημαντική και πολύ πιο εύκολη, ενόσω είναι μικρά! Τραβήξτε τα με το χέρι ή χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι.

    

 

2. Προσέξτε τα τελευταία κρύα

Κοιτάξτε προσεκτικά τον καιρό τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, καθώς εξακολουθούν να κάνουν την εμφάνισή τους χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί να εκθέσουν στον πάγο τα φυτά σας. Τα λουλούδια και τα μπουμπούκια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, οπότε εάν υπάρχει πρόβλεψη για επερχόμενο παγετό, προστατεύστε τα φυτά με κηπευτικά fleece ή  άλλα υφάσματα.

 

3. Προετοιμασία εδάφους

Το έδαφος του κήπου σας μπορεί να βρίσκεται σε κακή κατάσταση μετά το χειμώνα, οπότε σκάψτε σε ένα στρώμα 5 εκατοστών λιπάσματος ή κοπριάς για να προετοιμάσετε τα κρεβάτια σας για την εποχή της καλλιέργειας.

 

4. Σπείρετε λαχανικά

Μέσα στον Απρίλιο είναι η τέλεια στιγμή για να σπείρετε τα λαχανικά σας. Προετοιμάστε την περιοχή εξασφαλίζοντας ότι είναι απαλλαγμένη από ζιζάνια, και αρκετά εύφορη – μόλις το χώμα σας φτάσει στους 6ºC και πάνω, μπορείτε να αρχίσετε να σπείρετε απευθείας. Τα βασικά λαχανικά για τη σπορά τώρα περιλαμβάνουν καρότα, μαρούλια, ρόκα, κρεμμυδάκια, σπανάκι, πράσα και παντζάρια.

5. Υποστηρίξτε τα πολυετή φυτά

Τα φυτά υποστήριξης θα πρέπει ιδανικά να τοποθετηθούν την άνοιξη, πριν μεγαλώσουν πάρα πολύ. Η μεταφύτευση αργότερα είναι πιο δύσκολη εάν τα φυτά έχουν αναπτυχθεί γιατί μπορεί εύκολα να καταστραφούν.

 

6. Σπείρετε ηλιοτρόπια

Είναι καλύτερο να σπείρετε τους ηλιανθόσπορους απευθείας στο έδαφος μόλις περάσει ο κίνδυνος του παγετού της άνοιξης. Επιλέξτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία και δώστε στα φυτά σας άφθονο χώρο!

7. Καθαρίστε τα νεκρά λουλούδια

Καθαρίστε τους πρώιμους βολβούς άνθησης, όπως νάρκισσους και τουλίπες, αλλά αφήστε το φύλλωμα άθικτο, ώστε να μπορεί να μαραθεί φυσιολογικά.

        

           

8. Σπείρετε ή Διορθώστε το γκαζόν

Σπείρετε ξανά ή στρώστε άδεια μπαλώματα χλοοτάπητα για να βεβαιωθείτε ότι το γκαζόν σας θα δείχνει καλύτερο το καλοκαίρι. Φυσικά αν έχετε τεχνητό γρασίδι, το γκαζόν σας θα φαίνεται τέλειο όλο το χρόνο, απλά δώστε του την αναζωογόνηση που χρειάζεται.

9. Φροντίστε τα δέντρα, τους θάμνους και τους φράκτες

Τοποθετείστε ένα στρώμα οργανικού λιπάσματος γύρω από τα δέντρα και τους θάμνους και ενισχύστε τους θαμνώδεις φράχτες με ένα καλό, αργής απελευθέρωσης λίπασμα. Θα γίνουν όλα πιο πράσινα και πιο εύρωστα, κι έτσι θα είστε έτοιμοι για το ψαλίδισμα με το ψαλίδι μπορντούρας.

 

   

10. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τον ήλιο!

Τώρα που η ηλιοφάνεια είναι συχνότερη, μην ξεχάσετε να αφιερώσετε μερικές στιγμές για να χαλαρώσετε, να ακούσετε τα πουλιά, και να θαυμάσετε την ανθοφορία της άνοιξης!

 

 

“Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος για λίγο, να μεθύσεις.

Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα, να ερωτευτείς.

Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος για πάντα, ξεκίνησε τη κηπουρική! ”

Άρθουρ Σμιθ