Γυμναστική με τσεκούρια σχισίματος ξύλων

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούνε την λέξη γυμναστική σκέφτονται αθλητικά ρούχα, βαράκια και διαδρόμους γυμναστηρίων. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές καθημερινές εργασίες που προσφέρουν εξίσου καλά αποτελέσματα στο ανθρώπινο σώμα. Για παράδειγμα η κοπή ξύλων για το τζάκι με τσεκούρι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την καρδιαγγειακή αντοχή και την δύναμή σας.

Η κίνηση με τα τσεκούρια σχισίματος ξύλων

Η εργασία που κάνουμε για να σχίσουμε τα μεγάλα ξύλα περιλαμβάνει μία πλήρης κίνηση του σώματος καθώς φέρνουμε το τσεκούρι πίσω από το κεφάλι και στην συνέχεια το χτυπάμε με δύναμη πάνω στο ξύλο που θέλουμε να χωρίσουμε στα δύο.

 • Το άνοιγμα των ποδιών πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το άνοιγμα των ώμων για καλύτερη ισορροπία.
 •  Χρειάζεται ένα τσεκούρι με σταθερή λαβή.
 • Χρησιμοποιήστε το, πιάνοντας το και με τα δύο χέρια όσο πιο χαμηλά στη λαβή μπορείτε.
 • Στρίψτε και την μέση σας όταν σηκώνετε το τσεκούρι πίσω από το κεφάλι καθώς η δύναμη του χτυπήματος προέρχεται από αυτήν.
 • Ισιώστε τα χέρια σας, στρίβοντας ελαφρά τους ώμους σας.
 • Καθώς φέρετε το τσεκούρι προς τα κάτω, χτυπήστε τη λεπίδα στο κέντρο του ξύλου που θέλετε να σχίσετε με δύναμη.

Οι μύες που χρησιμοποιούνται

Η κίνηση για το κόψιμο των ξύλων γυμνάζει πολλούς από τους βασικούς μύες του σώματος.

 • Για να έχετε καλύτερη ισορροπία αυτομάτως σφίγγετε τα πόδια σας και τα κρατάτε σταθερά στο έδαφος. Αυτομάτως γυμνάζονται οι γάμπες, οι τετρακέφαλοι και οι γλουτιαίοι μύες.
 • Η δύναμη που βάζετε για να κρατήσετε το τσεκούρι σταθερό γυμνάζει τον πήχη.
 • Όταν σηκώνεται ψηλά το τσεκούρι ενεργοποιούνται οι μύες της πλάτης και των ώμων.
 • Η δύναμη που χρειάζεστε για το κόψιμο ξύλων προέρχεται από τους κοιλιακούς, του ραχιαίους, τους τραπεζοειδής, τους τρικέφαλους των χεριών και τους μύες της πλάτης.
 • Η εργασία επίσης ενεργοποιεί και μικρότερες ομάδες μυών για την ισορροπία της κυκλικής αυτής κίνησης του σώματος.

Άλλα οφέλη στο σώμα

Το κόψιμο ξύλων είναι μία άσκηση που χρησιμοποιεί μεγάλη δύναμη του σώματος σε μικρό χρονικό διάστημα. Αν η κίνηση αυτή επαναληφθεί πολλές φορές λόγω του όγκου των ξύλων αυτομάτως θα αυξήσει τους καρδιακούς παλμούς, θα κάψετε πολλές θερμίδες και θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί αθλητές και πυγμάχοι μιμούνται την κίνηση σχισίματος ξύλων για να ενδυναμώσουν το σώμα τους.

Οδηγίες ασφαλείας

Επειδή θα χρησιμοποιείτε ένα κοφτερό εργαλείο όπως το τσεκούρι, χρειάζεται να πάρετε ορισμένα μέτρα προστασίας για την αποφυγή τραυματισμών. Κρατήστε το σώμα σας μακριά από την κοφτερή λεπίδα του τσεκουριού. Φορέστε, αν το κρίνεται αναγκαίο, γυαλιά ασφαλείας. Να είστε σίγουροι ότι το ξύλο που θέλετε να κόψετε δεν προεξέχει από την βάση που το έχετε τοποθετήσει για να το κόψετε, επειδή αν το χτυπήσετε εκεί μπορεί να πεταχτεί προς το μέρος σας. Να είστε σίγουροι ότι το τσεκούρι είναι σωστά ακονισμένο πριν από κάθε χρήση.

Τα τσεκούρια σχισίματος ξύλων της Fiskars είναι τα κορυφαία παγκοσμίως. Μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο τσεκούρι, βάσει του σωματότυπού σας, μέσα από την μεγάλη γκάμα της Fiskars.

[fusion_button link=”http://vectorbrands.gr/τσεκούρια/” title=”Τσεκούρια Fiskars” target=”_self” alignment=”left” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”medium” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Τσεκούρια Fiskars[/fusion_button]