Διακόσμηση με ταπετσαρίες

Οι ταπετσαρίες είναι χάρτινα ή υφασμάτινα φύλλα με εκτυπωμένα σχέδια, για την διακόσμηση των τοίχων σε σπίτια ή γραφεία. Οι ταπετσαρίες δεν είναι θεωρούνται απαραίτητο στοιχείο διακόσμησης αλλά είναι μία βασική μέθοδος για να εμπλουτίσετε το στυλ, την ατμόσφαιρα και το χρώμα ενός δωματίου. Λέγεται ότι η χρήση τους ξεκίνησε μόλις τον 14ο αιώνα στην Κίνα και μετέπειτα στις αρχές του 19ου αιώνα για την διακόσμηση δωματίων στην Γαλλία. Στις μέρες μας υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί από ταπετσαρίες και η επιλογή τους μπορεί να επηρεάσει αρκετά το στυλ ενός δωματίου.

Χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε αρκετά χρήματα σε ακριβούς πίνακες ή φωτιστικά, με τις ταπετσαρίες μπορείτε να μεγαλώσετε οπτικά τον χώρο σας, να τον κάνετε να φαίνεται πιο φωτεινός και ζεστός ή να προσθέσετε ένα κλασσικό στυλ στο δωμάτιο σας.

Οι ταπετσαρίες πολλές φορές χρησιμοποιούνται και για την διακόσμηση παιδικών δωματίων με αποχρώσεις του ροζ ή του γαλάζιου ανάλογα το φύλο του παιδιού. Επίσης τις χρησιμοποιούμε και για να καλύψουμε παλιές ντουλάπες ή πόρτες χωρίς να χρειάζεται να τις αντικαταστήσουμε λόγω παλαιότητας.

Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο με πολύ πράσινο για να σας ηρεμεί, υπάρχουν διαθέσιμα πολλά εκτυπωμένα σχέδια από φύλλα ή λουλούδια που σας δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε έναν καταπράσινο κήπο.

Πολλές φορές οι ταπετσαρίες χρησιμοποιούνται και για να δώσουν έμφαση σε αντικείμενα ή σημεία του σπιτιού. Χρησιμοποιήστε τις στο υπνοδωμάτιο στον τοίχο που βρίσκεται στο προσκέφαλο του κρεβατιού ή στον τοίχο που περιβάλει το τζάκι του σαλονιού. Επίσης τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη διακόσμηση περιλαμβάνει και ντύσιμο με ταπετσαρία στο ταβάνι.

Η εταιρία Rasch διαθέτει μεγάλη γκάμα από ταπετσαρίες για όλα τα είδη διακόσμησης και θεωρείται από τις πρωτοπόρες εταιρίες κατασκευής ταπετσαριών παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα της είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ιδανικά για διακόσμηση εσωτερικών χώρων για οικίες ή γραφεία.