Διαλέγοντας το σωστό τσεκούρι

Το κρύο του επερχόμενου Χειμώνα έχει δείξει ήδη τα δόντια του. Η κοπή ξύλων για το τζάκι γίνεται ξανά μια αγαπημένη συνήθεια. Είτε κόβετε δέντρα, είτε ετοιμάζετε προσανάμματα, είτε τεμαχίζετε κορμούς ή κόβετε μικρά κούτσουρα, θα τα καταφέρετε ακόμα πιο γρήγορα Διαλέγοντας το σωστό τσεκούρι! Τα πανίσχυρα μοναδικής τεχνολογίας τσεκούρια της Fiskars® είναι εδώ με πλήρη γκάμα που περιλαμβάνει τσεκούρια εξαιρετικής απόδοσης για κάθε μέγεθος και σκοπό.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τις συμβουλές μας για το πώς να επιλέξετε το καλύτερο τσεκούρι για εσάς.

Fiskars είδη τσεκουριών

 


Η Vector Brands ως αποκλειστικός και εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Fiskars® για την ελληνική αγορά, δραστηριοποιείται στο χώρο του χονδρικού εμπορίου (B2B) προμηθεύοντας τις επιχειρήσεις. Αν ενδιαφέρεστε για λιανική αγορά, μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο σημείο πώλησης ΕΔΩ.


 

 

Τα είδη των τσεκουριών

Διαλέγοντας το σωστό τσεκούρι: Το πρώτο κριτήριο για να διαλέξετε το σωστό τσεκούρι είναι το μέγεθος των τεμαχίων του ξύλου που θέλετε να κόψετε.

Τα τσεκούρια με λεπίδες σχισίματος είναι τυπικά πιο βαριά και προτιμώνται για τον τεμαχισμό κορμών μεγάλου και μεσαίου μεγέθους. Οι μακρύτερες λαβές τους δίνουν μεγαλύτερη ταχύτητα και ισχύ. Τα τσεκούρια της Fiskars® είναι ειδικά σχεδιασμένα για κορυφαία ισορροπία, προσφέροντας ακρίβεια και τέλειο έλεγχο στο τσεκούρι σχισίματος.

Τα τσεκούρια με λεπίδες γενικής κοπής (universal) είναι λίγο ελαφρύτερα και μικρότερα. Η βέλτιστη χρήση τους είσαι σε μικρούς και μεσαίους κορμούς, όπως και τεμαχισμό του ξύλου σε μικρά κομμάτια για προσάναμμα. Αυτά τα τσεκούρια είναι ιδανικά αξεσουάρ για δραστηριότητες πεζοπορίας και camping.

 

Τσεκούρια με λεπίδες σχισίματος ή γενικής κοπής;

Τσεκούρια FiskarsΟι λεπίδες των τσεκουριών σχισίματος είναι πιο μεγάλες και διακρίνονται από το καθορισμένο σχήμα σφήνας ή προεξοχής τους.  Splitting axes have blades that are typically larger and recognisable from a definite wedge shape or bulge. Η Fiskars® έχει ειδικά διαμορφωμένο σχεδιασμό και χύτευση για να αποδίδει περισσότερους τεμαχισμούς με μία κίνηση.

Οι μικρότερες και ελαφρύτερες λεπίδες γενικής κοπής είναι αποτελεσματικότερες σε μικρά κούτσουρα καθώς και σε κόψιμο προσαναμμάτων.

 

 

 

Πώς να επιλέξετε το τέλειο τσεκούρι σχισίματος;

Οι πιο έμπειροι ξυλοκόποι μπορούν να επιλέξουν το συνιστώμενο μέγεθος ή ακόμα και μεγαλύτερο. Οι λιγότεροι έμπειροι χρήστες, τυπικά προτιμούν το συνιστώμενο μέγεθος ή και μικρότερο.

Δείτε το βίντεο καθοδήγησης για να μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε το καλύτερο τσεκούρι για εσάς!

 

Fiskars τσεκούρι Χ17

Τσεκούρι Σχισίματος Χ17

Fiskars τσεκούρι Χ21

Τσεκούρι σχισίματος Χ21

Fiskars τσεκούρι Χ25

Τσεκούρι Σχισίματος Χ25

Fiskars Τσεκούρι Χ27

Τσεκούρι Σχισίματος Χ27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πώς να επιλέξετε το τέλειο τσεκούρι γενικής κοπής;

Για την κοπή μικρών κομματιών ξύλου, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα μικρότερα τσεκούρια της Fiskars® . To X5 διακρίνεται για την μεγάλη φορητότητά του λόγω του ιδιαίτερα μικρού μεγέθους. Από την άλλη το Χ7 και το Χ10 είναι μεσαίου μεγέθους για μεγαλύτερο εύρος εργασιών.

 

Τσεκούρι τεμαχισμού ΧΧS X5

Τσεκούρι τεμαχισμού ΧΧS X5

Τσεκούρι τεμαχισμού XS X7

Τσεκούρι τεμαχισμού XS X7

Τσεκούρι γενικής χρήσης S X10

Τσεκούρι γενικής χρήσης X10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα προϊόντα της FISKARS® στο B2B site μας

 

Είστε έμπορος και ενδιαφέρεστε για τα κορυφαία εργαλεία κήπου της Fiskars® ;  Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό!