περιποίηση κήπου 1200x826 1

Εντυπωσιακός κήπος με ελάχιστη προσπάθεια!

Ένας καλοφτιαγμένος και όμορφος κήπος βελτιώνει την εικόνα ενός σπιτιού και τη διάθεση των ενοίκων. Πολλές φορές απαιτείται αρκετός χρόνος, χρήμα και προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτό. Εκτός κι αν ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές για έναν Εντυπωσιακός κήπος με ελάχιστη προσπάθεια! Τώρα που ο χειμώνας μας χτυπάει την πόρτα, πρέπει να αρχίσουμε να προγραμματίζουμε τα επόμενα βήματά μας για την επερχόμενη άνοιξη. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως η προετοιμασία και ο σχεδιασμός ενός ιδανικού κήπου πρέπει να γίνει από τώρα!

Γνωρίστε τον τύπο του εδάφους

Βασικό στοιχείο για το σχεδιασμό του κήπου σας είναι να δοκιμάστε το χώμα σας, προκειμένου να ανακαλύψετε τα επίπεδα pH. Αυτό εξηγεί πολλά από τα ερωτήματά σας όπως «γιατί αυτό το φυτό ευδοκίμησε ενώ εκείνο που υπάρχει και στον απέναντι κήπο όχι;» Υπάρχουν πάρα πολλά κιτ δοκιμών pH που μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα hardware ή εξειδικευμένα καταστήματα με είδη κήπου.

Ζιζάνια ο μεγαλύτερος εχθρός ενός όμορφου κήπου!

Όμορφος κήπος και ζιζάνια δεν μπορούν να συνυπάρξουν! Σαν φυσική λύση σας προτείνουμε να φυτεύετε αρκετά βότανα αλλά σίγουρα θα χρειαστείτε και επενδύσεις ζιζανίων!

 

Γίνετε ο κηπουρός που θα ήθελε ο κάθε κήπος

 

Μην φοβηθείτε να δουλέψετε μόνοι σας. Όσο δελεαστικό κι αν είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία κηπουρό για να φτιάξει τον κήπο σας. Ειδικά αν έχετε σκοπό το project κήπος να το κρατήσετε σε χαμηλό budget. Είναι καλύτερο να δουλέψετε μόνοι σας κι απλά να ζητάτε επαγγελματική βοήθεια όταν έχετε συγκεκριμένους στόχους.

Πότισμα, η λέξη κλειδί

Η τοποθέτηση συστήματος και προγραμματιστών ποτίσματος ίσως είναι το Α και το Ω. Είτε μιλάμε για έναν μεγάλο κήπο, είτε ακόμα και για κάποιες γλάστρες ή εταζέρες. Έτσι, θα διασφαλίσετε ότι ο κήπος σας δεν θα μείνει ποτέ απότιστος. Ούτε βέβαια θα ποτίζεται συχνότερα απ’ όσο κάποια φυτά μπορούν να αντέξουν.

Μη διστάσετε να επενδύσετε στη διακόσμηση

Το να επενδύσετε σε όμορφα διακοσμητικά ή το να οριοθετείτε τα μονοπάτια με τακτοποιημένο τρόπο, θα αναβαθμίσει τον κήπο σας. Must για όλα αυτά είναι τα φυσικά υλικά όπως οι πέτρες και το χαλίκι.

Εργαλεία κήπου: δεν είναι ώρα για τσιγκουνιές!

Fiskars

Τέλος, θυμηθείτε αυτά τα σοφά λόγια: εάν αγοράζετε φθηνά, αγοράζετε δύο φορές. Η επένδυση σε εργαλεία χειρός υψηλής ποιότητας για τη φροντίδα του κήπου σας δεν θα είναι ποτέ χάσιμο χρημάτων. Θα εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο το δεν αγοράζω φτηνά, δεν σημαίνει απαραιτήτως αγοράζω πολύ ακριβά! Η Fiskars με τη μοναδική της ποιότητα είναι πάντα δίπλα σας, προκειμένου να έχετε τα καλύτερα εργαλεία κήπου, χωρίς όμως οι τιμές τους να είναι απαγορευτικές.