Εξασθένιση χρώματος αυτοκινήτου;

Έχετε αγοράσει ένα καινούριο αυτοκίνητο ή έχετε βάψει πρόσφατα το δικό σας;  Η εξασθένιση του χρώματος αυτοκινήτου, μπορεί να συμβεί και στις δύο περιπτώσεις. Προκειμένου να αποφύγετε μία αντίστοιχη δυσάρεστη κατάσταση, έχει νόημα να μάθετε τι θα μπορούσε να την προκαλέσει.

 

Ποιες είναι οι 4 πιο συνηθισμένες αιτίες εξασθένισης χρώματος αυτοκινήτου;

1. Αλάτι

Όσοι από εσάς κατοικείτε σε περιοχές παραθαλάσσιες, θα έχετε διαπιστώσει πως το αλάτι που υπάρχει στην ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσει εξασθένιση στο χρώμα του αυτοκινήτου σας και πιθανότατα η μακρά παραμονή του στην επιφάνεια θα προκαλέσει οξείδωση.

Τι σημαίνει όμως οξείδωση;

Με τον όρο οξείδωση εννοούμε πως δεν θα εξασθενίσει απλά το χρώμα του αυτοκινήτου σας, αλλά θα το βλάψει σε σημείο όπου θα ξεφλουδίζει και θα σκουριάζει η επιφάνεια του χρώματος από κάτω. Αυτό μπορείτε εύκολα να το αποφύγετε με μία τακτική και αποτελεσματική μέθοδο καθαρίσματος αλλά κυρίως κερώματος, που θα λειτουργεί σαν προστατευτική μεμβράνη στην επιφάνεια του αυτοκινήτου σας.  Υπάρχουν ιδανικά προϊόντα για το πρόβλημά σας τόσο Armor All, όσο και Turtle Wax:

 

renew polish

Renew Polish

All Metal Polish

All Metal Polish 

Colour Restorer

Colour Restorer

 

 

 

 

 

 

Super Hard Shell Finish

Super Hard Shell Finish

Polishing Compound

Polishing Compound

Rubbing Compound

Rubbing Compound

 

 

 

 

 

2. Καθαριστικά λείανσης

Μπορεί να μην το περιμένατε, αλλά είναι πραγματικότητα!

Η χρήση λανθασμένων ή μη ποιοτικών προϊόντων και αξεσουάρ για τον καθαρισμό και το γυάλισμα του αυτοκινήτου σας, μπορούν να οδηγήσουν σε εξασθένιση του χρώματός του, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούνται μακροπρόθεσμα.

Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα αν θέλετε να αποφύγετε την αφαίρεση στρώσεων χρώματος. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείται ειδικό καθαριστικό σαμπουάν για τα αυτοκίνητα. Τα καθαριστικά πιάτων ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό που χρησιμοποιούν πολλοί, είναι πολύ επιβλαβή για το χρώμα του αυτοκινήτου σας. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι πρέπει να κερώνεται συχνά το αυτοκίνητό σας με ένα καλό κερί.

Ένα καλό προϊόν κερώματος εμποδίζει τους ρύπους, που έχουν την τάση να κολλάνε στο αυτοκίνητό σας.

3. Ήλιος

Ζούμε σε μία χώρα με πολύ ήλιο, κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους, όμως είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το χρώμα του αυτοκινήτου. Ακόμη και όταν ο ήλιος δεν είναι τόσο λαμπερός, όσο είναι τους καλοκαιρινούς μήνες, οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να εξασθενίσουν το χρώμα του αυτοκινήτου. Αυτό όμως που κάνουν πρακτικά οι ακτίνες του ηλίου είναι να εξασθενούν το φινίρισμα του χρώματος το οποίο λειτουργεί προστατευτικά για την επιφάνεια του αυτοκινήτου.

Πιο συγκεκριμένα για την οροφή και το καπό, αν παρατηρήσετε εξασθένιση του χρώματος του αυτοκινήτου στην οροφή και το καπό αποκλειστικά, τότε πιθανότατα να ευθύνεται αποκλειστικά η ηλιακή θερμότητα, που προκαλεί αποχρωματισμό.

Για να αποφύγετε την εξασθένιση του χρώματος λόγω έκθεσης του αυτοκινήτου σας στον ήλιο, προσπαθήστε να το παρκάρετε σε κλειστά parking ή να το σκεπάζετε, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

4. Ρύπανση

Τα τοξικά σωματίδια και οι ρύποι στην ατμόσφαιρα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα και καταστροφικά για το χρώμα του αυτοκινήτου σας. Δεν είναι καθόλου απίθανο να παρατηρήσετε ξεθώριασμα στο χρώμα του αυτοκινήτου σας έχοντας προσέξει ιδιαίτερα τους τρεις προηγούμενους παράγοντες.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό η ατμοσφαιρική ρύπανση να είναι το πρόβλημα.

Ακόμα όμως και να σας συμβεί η εξασθένιση του χρώματος του αυτοκινήτου σας, μην σας τρομάζει! Η Armorall έχει το ιδανικό προϊόν για εσάς