Συντήρηση ποδηλάτου για ασφαλείς βόλτες

Στην Ελλάδα ο καιρός επιτρέπει στους ένθερμους ποδηλάτες να χρησιμοποιούν το αγαπημένο τους μέσο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Ωστόσο ακόμη και για τους επαγγελματίες του είδους, κάποιους μήνες του χρόνου που χαρακτηρίζονται από έντονα καιρικά φαινόμενα η χρήση του ποδηλάτου μοιάζει απαγορευτική. Αυτούς τους δύο κατά βάσιν μήνες στην Ελλάδα όλοι οι ποδηλάτες, επαγγελματίες και μη αποθηκεύουν τα ποδήλατά τους ανυπομονώντας για την ώρα που θα τα χρησιμοποιήσουν ξανά. Συντήρηση ποδηλάτου για ασφαλείς βόλτες!

Μετά όμως την αποθήκευση και το τέλος της χειμερινής περιόδου όλοι οι λάτρεις του ποδηλάτου ακολουθούν κάποια βήματα πριν βγουν εκ νέου στους δρόμους με τα ποδήλατά τους. Τα μέρη που ελέγχουν είναι τα εξής:

Συντήρηση ποδηλάτου

(για ασφαλείς βόλτες!)

  1. Πλένουν καλά τα ποδήλατά τους

Ένα καλό πλύσιμο τόσο στον άξονα, όσο φυσικά και στις ρόδες αλλά και τη σέλα και το τιμόνι του ποδηλάτου είναι πολύ σημαντικό μετά το πέρας της αποθήκευσης.

  1. Λίπανση

Η αλυσίδα του ποδηλάτου είναι από τα πιο σημαντικά μέρη αυτού. Για αυτό το λόγο ο έλεγχος αυτής αλλά και η λίπανσή της αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας του ποδηλάτου.

  1. Έλεγχος φρένων ποδηλάτου

Τα φρένα του ποδηλάτου είτε είναι δισκόφρενα, είτε τύπου V αλλοιώνονται με το χρόνο. Για αυτό το λόγο η συντήρηση και ο έλεγχός τους σε ετήσια βάση είναι επιτακτικής σημασίας.

  1. Έλεγχος ελαστικών

Εκτός από τα φρένα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να ελεγχθούν και τα λάστιχα του ποδηλάτου. Τόσο για το επίπεδο αλλοίωσης τους όσο και για τον αέρα.

 

Για να μάθετε περισσότερα  για όλα τα παραπάνω βήματα περιποίησης και συντήρησης του ποδηλάτου σας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της  WD-40 και ενημερωθείτε διεξοδικότερα.

Πέραν όμως αυτής της χρήσιμης συμβουλής, προκειμένου να μαθαίνετε ακόμη περισσότερα σχετικά με τα προϊόντα της WD-40 αλλά κι άλλες χρήσιμες συμβουλές ή όλα τα νεότερα για το WD-40 επισκεφτείτε τη σελίδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ εδώ.