Πως να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για το τσεκούρι σας

Η σωστή επιλογή μήκους και βάρους στα τσεκούρια για ξύλα παίζει καθοριστικό ρόλο στην χρήση τους ώστε να μην κουράζεται ο χρήστης μετά από πολύωρη εργασία.

Επιλογή μήκους στα τσεκούρια

Κρατήστε το τσεκούρι ακριβώς κάτω από την κεφαλή του τσεκουριού. H λαβή του τσεκουριού δεν πρέπει να ξεπερνάει τη μασχάλη σας.

Επιλογή βάρους στα τσεκούρια

Κρατήστε το τσεκούρι από την άκρη της λαβής και αφήστε την κεφαλή να δείχνει προς το έδαφος. Σηκώστε το τσεκούρι με λυγισμένο χέρι, κρατώντας το ακίνητο κοντά στο σώμα σας μέχρι τον αγκώνα. Αν δεν μπορείτε να σηκώσετε το τσεκούρι μ’αυτό τον τρόπο, τότε το τσεκούρι είναι πολύ βαρύ για εσάς.

Τσεκούρια για ξύλα X-Series της Fiskars

Τα νέα τσεκούρια τεμαχισμού της Fiskars είναι μια πραγματική εξέλιξη! Σχεδιασμένα ειδικά για τεμαχισμό και των πιο χοντρών κορμών με ένα μόνο χτύπημα. Η γεωμετρία της λάμας και το τελείωμα της, συμπληρώνονται από την ελαφριά και ανθεκτική λαβή για μια τέλεια ισορροπία. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος ανάλογα με το σώμα σας, αλλά και με την εργασία που θέλετε να κάνετε.

Βασικά Πλεονεκτήματα

  • Τέλειο «ζύγισμα» του τσεκουριού, σωστό κέντρο βάρους, για το πιο ασφαλή, άνετο και αποτελεσματικό χτύπημα.
  • Εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό  τσεκούρι χάρη στη λαβή από FiberComp® που ελαχιστοποιεί την κούραση και καθιστά το τσεκούρι πρακτικά άθραυστο.
  • Αντι-κραδασμική κατασκευή για δυνατό και άνετο κράτημα.
  • Το τελείωμα της λαβής (σχήμα γάντζου) αποτρέπει το τσεκούρι από το να γλιστρήσει από τα χέρια.
  • Με θήκη προστασίας και χερούλι μεταφοράς για εύκολη μεταφορά και ασφαλή αποθήκευση.
  • 25 χρόνια εγγύηση
Τσεκούρια fiskars

Η Fiskars έχει αφιερώσει πολλά έτη για να τελειοποιήσει τα τσεκούρια της

Τα τσεκούρια χρησιμοποιούνται για πάνω από μία χιλιετία για να κόβουμε, για να χωρίζουμε και για να δίνουμε σχήμα στα ξύλα. Πολλές φορές βέβαια χρησιμοποιούνται επίσης για την συγκομιδή ξυλείας αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί και σαν όπλα. Τα τσεκούρια έχουν πολλές μορφές αλλά κυρίως αποτελούνται από την λαβή και από την κεφαλή του τσεκουριού. Στην μακρόχρονη ιστορία των τσεκουριών τα υλικά κατασκευής τους διέφεραν από τις μέρες μας. Στην αρχή η κεφαλή κατασκευαζόταν από λίθους, μετέπειτα από χαλκό, ασήμι, σίδερο και ατσάλι. Η λαβή κατασκευαζόταν από ξύλο. Στις μέρες μας η λαβή κατασκευάζεται από ειδικά πλαστικά ή από fibreglass και το πίσω μέρος της κεφαλής χρησιμοποιείται και σαν σφυρί.

Η Fiskars μετά από πολλά έτη τεχνογνωσίας θεωρείται η καλύτερη εταιρία κατασκευής τσεκουριών για ξύλα. Η αποκλειστική αντιπρόσωπος χονδρικής στην Ελλάδα είναι η Vector Brands.

Κατάλογος Fiskars
Καταστήματα Fiskars
Πίσω στην Fiskars