Χρήσιμες συμβουλές για πλύσιμο αυτοκινήτου

Ένα γυαλιστερό, καθαρό όχημα, χωρίς σκόνη… δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτό! Δεν είναι κάτι αδύνατο όπως ίσως νομίζετε. Εδώ είναι μερικές Χρήσιμες συμβουλές για πλύσιμο αυτοκινήτου, ή αλλιώς “πως να κάνετε το όχημά σας να λάμψει σαν καινούργιο και να παρατείνετε τη ζωή του”.

Αφήστε το σαπούνι πιάτων στον νεροχύτη της κουζίνας όπου ανήκει!

Να χρησιμοποιείτε πάντοτε προϊόντα σχεδιασμένα για αυτοκίνητα. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για να λειτουργούν στις σημερινές επιφάνειες βαφής αυτοκινήτων. Η Armor All® έχει μια εκτεταμένη σειρά προϊόντων περιποίησης αυτοκινήτου.

Δείτε όλα τα προϊόντα Armor All® στο B2B site μας

Η μαγεία των μικροϊνών.

Οι μικροϊνες, όπως υποδηλώνει η ονομασία, αποτελούνται από πολύ μικροσκοπικές, λεπτές ίνες, γεγονός που καθιστά λιγότερο πιθανό τη φθορά  στο φινίρισμα και είναι ιδανικό για πλύσιμο και στέγνωμα αυτοκινήτων. Υπάρχει μια σειρά από πετσέτες στεγνώματος από μικροϊνες και γάντια πλυσίματος, συμπεριλαμβανομένου της πετσέτας γυαλίσματος μικροϊνών Armor All® Microfiber Polishing Towel.

Βασικά στοιχεία πλυσίματος.

Δεν χρειάζεται να πλύνετε γρήγορα, αλλά πρέπει να ξεπλύνετε πριν στεγνώσει η σαπουνάδα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το επιτύχετε αυτό. Πρώτα, πλύνετε το αυτοκίνητό σας στη σκιά, όχι στη ζέστη του ήλιου. Το δεύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το στέγνωμα του αφρού είναι να πλύνετε και να ξεπλύνετε σε τμήματα. Ξεκινήστε από την κορυφή του αυτοκινήτου και συνεχίστε προς τα κάτω.

Η μέθοδος διπλού κουβά.

Συμπληρώστε ένα δεύτερο κουβά με καθαρό νερό και χρησιμοποιήστε το για να ξεπλύνετε το γάντι σας μεταξύ των τμημάτων. Αυτό σας δίνει ένα καθαρό γάντι για να εργαστείτε με για κάθε τμήμα του αυτοκινήτου σας.

 

Γυάλισμα εναντίον κερώματος – ποια είναι η διαφορά;

Το γυάλισμα δίνει στο όχημά σας μια ωραία, λαμπερή λάμψη, αλλά δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει το φινίρισμα του αυτοκινήτου σας. Αν το όχημά σας έχει χάσει τη λάμψη του νέου αυτοκινήτου, μπορείτε να το γυαλίσετε για να επαναφέρετε τη λάμψη του. Ωστόσο, εάν θέλετε να προστατεύσετε το φινίρισμα του αυτοκινήτου σας, τότε το κέρωμα είναι ο σωστός τρόπος. Για συνεχή προστασία, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν το κέρωμα κάθε 3 μήνες.

 

Τι γίνεται με τα αυτοματοποιημένα πλυντήρια αυτοκινήτων;

Δεν είναι λάθος να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο αυτοκινήτων μια φορά στο τόσο, ειδικά για να καθαρίσουν οι επίμονες βρωμιές σε σημεία όπως το πλαίσιο και οι τροχοί. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Πρέπει να αποφεύγετε τις βούρτσες. Κρατήστε μια καθαρή πετσέτα στεγνώματος μικροϊνών στο αυτοκίνητό σας για να σκουπίσετε τα υγρά σημεία που οι φυσητήρες μπορεί να αφήσουν πίσω.

Τέλος, μην ξεχνάτε το εσωτερικό. Η κατάσταση του εσωτερικού θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας. Σκουπίστε συχνά, καθαρίστε όλες τις επιφάνειες και εφαρμόστε ένα προστατευτικό για να αποφύγετε τις ζημιές από την υπεριώδη ακτινοβολία. Χρησιμοποιήστε το Armor All® Interior Semi-Mat για να προστατεύσετε τα καθίσματα και τις περιοχές φορτίου.