πότισμα φυτών

Τα καλύτερα προϊόντα πότισματος από τη Hozelock

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρηθούν ζωντανά και υγιή τα φυτά μας. Ανάλογα με το είδος τους μπορεί να χρειάζονται συχνό ή και πιο αραιό πότισμα. Αν και το πότισμα φαίνεται σε πολλούς από εμάς σαν μία εύκολη διαδικασία, και χωρίς να το γνωρίζουμε κάνουμε κάποια βασικά λάθη κατά το πότισμα. Έτσι, με το υπερβολικό πότισμα, όπως και με το ελλιπές, μπορεί να δημιουργήσουμε σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη των φυτών. Στο άρθρο αυτό θα δούμε μερικά χρήσιμα tips για το σωστό πότισμα, αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα που θα μας λύσουν τα χέρια και θα μας κάνουν να κερδίσουμε χρόνο από την καθημερινότητά μας.

Tips για σωστό πότισμα και υγιή φυτά

οικογένεια στον κήπο

  1. Η σωστή ώρα ποτίσματος

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα μέσα στην ημέρα για να ποτίσουμε τα φυτά μας; Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφύγουμε το πότισμα των φυτών μας κατά με τις μεσημβρινές ώρες. Η απώλεια νερού από την εξάτμιση είναι μεγάλη λόγω των δυνατών ακτινών του ηλίου, ενώ ταυτόχρονα, υπάρχει πιθανότητα ανάπτυξης ασθενειών στα φυτά. Για να αποφύγουμε όλα τα παραπάνω, το πότισμα νωρίς το πρωί, αλλά και κατά το σούρουπο, θα εξασφαλίσει επαρκή ενυδάτωση για υγιή ανάπτυξη των φυτών ας, ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών είναι πολύ μικρός.

  1. Η σωστή ποσότητα νερού

Μία από τις συχνότερες αιτίες που εμφανίζονται προβλήματα στα φυτά μας είναι το ανεπαρκές πότισμα, είτε το υπερβολικό. Τα φυτά μας υποφέρουν όταν δεν έχουν επαρκή ποσότητα νερού για να απορροφήσει η ρίζα τους, μειωμένη ανάπτυξη, ξήρανση των φύλλων ή και σταδιακή πτώση. Το ίδιο συμβαίνει και με το υπερβολικό πότισμα, καθώς μπορεί να προκαλέσει σαπίσματα στη ρίζα, κιτρίνισμα στα φύλλα, αλλά και πτώση των φύλλων. Υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί από το υπερβολικό πότισμα να αναπτυχθούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ασθενειών.

  1. Τα πλεονεκτήματα του αυτόματου ποτίσματος

Ας δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το αυτόματο πότισμα στον κήπο, αλλά και στα φυτά του μπαλκονιού. Με την τοποθέτηση ενός προγραμματιστή αυτόματου ποτίσματος θα εξοικονομήσετε χρόνο, καθώς δε θα χρειάζεται να βρίσκεστε στο σπίτι ή το εξοχικό σας κατά την ώρα του ποτίσματος, ή ακόμα και αν βρίσκεστε εκεί, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε διαφορετικά το χρόνο σας με κάποια άλλη δραστηριότητα. Επιπλέον, με το αυτόματο σύστημα ποτίσματος τα φυτά σας θα λάβουν όσο νερό χρειάζονται, χωρίς υπερβολές, ακόμα και στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι. Κατά συνέπεια, θα κάνετε οικονομία και στο νερό, αφού δεν θα υπάρχει σπατάλη!

Οι αυτόματοι προγραμματιστές της Hozelock

πότισμα

Η Hozelock είναι γνωστή για τα υψηλής ποιότητας λάστιχα ποτίσματος που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και περιστάσεις, όπως τον καθαρισμό των σκαφών, αλλά και το πότισμα στη βεράντα και τον κήπο. Ωστόσο, διαθέτει προγραμματιστές αυτόματου ποτίσματος με οθόνη LCD και μοναδικό περιστροφικό κουμπί που επιτρέπει τον ευέλικτο προγραμματισμό έως και τριών προγραμμάτων την ημέρα για να ταιριάζουν στις ανάγκες ποτίσματος των φυτών σας. Είναι πολύ εύκολοι στη ρύθμιση, και ο αυτόματος προγραμματιστής ποτίσματος Select Plus ενσωματώνει μια συσκευή ασφαλείας που εμποδίζει το άνοιγμα της βαλβίδας εάν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή.