συντήρηση εργαλείων

WD-40 λίπανση εργαλείων ψαρέματος

Το ψάρεμα σίγουρα αποτελεί μία αγαπημένη δραστηριότητα για πολλούς, μιας και χαρίζει χαλάρωση σε μυαλό και σώμα δίπλα στη θάλασσα. Το budget που μπορείτε να ξοδέψετε για τον εξοπλισμό ψαρέματος ποικίλει, καθώς υπάρχουν πολλές ποιότητες και είδη εξοπλισμού για να διαλέξετε.

Τα οφέλη του ψαρέματος

Το χόμπι αυτό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, καθιστώντας το ιδανικό για όλες τις ηλικίες. Επειδή συμμετέχουν όλοι οι μυς του σώματος, χέρια, ώμοι, πλάτη και πόδια, σιγά σιγά δυναμώνει το σώμα και προετοιμάζεται για όταν έρθει η ώρα για ψάρεμα ενός μεγαλύτερου ψαριού, που απαιτεί δύναμη και αντίσταση. Επιπλέον, το ανοσοποιητικό ενισχύεται, επειδή το σώμα εκτίθεται στον ήλιο και λαμβάνει την πολύτιμη βιταμίνη D. Με τη δραστηριότητα αυτή η καρδιαγγειακή υγεία ενισχύεται, καθώς συμμετέχει η καρδιά και οι πνεύμονες, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται καύση θερμίδων.

Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως το ψάρεμα πέρα από τα οφέλη που έχει για το σώμα, έχει και οφέλη για την ψυχική υγεία του ατόμου. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, καθώς καταφέρνοντας νέα επιτεύγματα το άτομο νιώθει πιο πλήρες και ικανοποιημένο με τον εαυτό του. Τέλος, η τέχνη του ψαρέματος μαθαίνεται σιγά-σιγά με την πολύωρη εξάσκηση, πράγμα που απαιτεί υπομονή και επιμονή.

ψάρεμα

 Η συντήρηση του εξοπλισμού ψαρέματος

Πολλοί από τους λάτρεις του ψαρέματος πολύ συχνά ξεχνάνε ένα πολύ σημαντικό βήμα, που εξασφαλίζει τη μεγάλη διάρκεια ζωής και την αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού ψαρέματος. Αυτό το βήμα είναι η φροντίδα και συντήρησή του. Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, το αλάτι προκαλεί διάβρωση των εργαλείων και των επιφανειών. Αυτό που πρέπει να κάνουμε μετά από το ψάρεμα, είναι να ξεπλένουμε τον εξοπλισμό με γλυκό νερό, κατά προτίμηση χλιαρό. Επιπλέον, ένα spray λίπανσης, όπως είναι το WD-40 Specialist Silicone Spray της WD-40, είναι ιδανικό για να ψεκάσετε όλες τις βίδες του μηχανισμού και όλου του σώματος του εξοπλισμού. Τι κάνει το σπρέι αυτό;  Εκτοπίζει την υγρασία και παρέχει εξαιρετική λίπανση, προστατεύοντας και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του. Ταυτόχρονα, απωθεί τη σκόνη, τη βρωμιά και το λάδι, αποτρέποντας έτσι τη συσσώρευση ρύπων, που μπορεί να βλάψουν τον εξοπλισμό σας. Αρκεί μόνο ένα στρώμα από το Specialist σπρέι σιλικόνης για να δείτε το αποτέλεσμα.